Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Din lön

Som skolledare har du ett stort och komplext ansvar samtidigt som du utvecklar svensk förskola och skola. Det ska märkas på din lön. Din lön är individuell och differentierad så du har goda möjligheter att påverka lönen. Men då måste du förbereda dig, lägga upp en strategi och följa upp. Vi stödjer dig i det arbetet.

Sverige är beroende av kompetenta skolledare. Som en av Sveriges skolledare bidrar du stort till utvecklingen av förskola och skola. Det ska ge utslag på lönen.

Vi erbjuder dig

  • Lönestatistik
  • Personlig rådgivning
  • Löneavtal som gynnar skolledare

Löneavtal är basen för din löneutveckling

Med de moderna processlöneavtal som skolledare omfattas av finns möjligheterna att driva upp skolledarlönerna till en mycket bättre nivå jämfört med idag. Avtalen utgår från en individuell och differentierad lönesättning som ska ske nära verksamheten och medarbetarna. För arbetsgivarna ger avtalen, klokt tillämpade, goda möjligheter att rekrytera och behålla nyckelpersoner. För dig som skolledare å andra sidan ska avtalen, rätt nyttjade, möjliggöra en god löneutveckling utifrån en individuell och differentierad lönesättning. En skolledare ska kunna påverka sin lön och känna till vad som förväntas för att få en god löneutveckling över tid.

Lönestatistik

Lönesamtalet

Medlemsfrågan

Vilka frågor får vår chefsrådgivning? Här hittar du de vanligaste frågorna - och svaren!