Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Från lärare till skolledare

Är du lärare och intresserad av att bli skolledare? Här har vi samlat lite information till dig som kan vara bra att känna till.

REKRYTERINGSUTBILDNING TILL SKOLLEDARE

Rekryteringsutbildningen är en ettårig utbildning för lärare med intresse för skolledarskap. Den ska öka lärares möjligheter att utvecklas i yrket, stärka deras kompetens och öka rekryteringen av lärare till rektorsyrket. Här berättar Pia Skott mer om utbildningen:

REKTORSPROGRAMMET

När du fått tjänst som rektor måste du enligt skollagen läsa Rektorsprogrammet. Rektorsprogrammet är treårig uppdragsutbildning på totalt 30 hp.  Ofta kan du även som biträdande rektor få gå rektorsprogrammet. Läs mer om rektorsprogrammet på Skolverkets hemsida:

BEHÅLL DINA LÄRARFÖRSÄKRINGAR

Har du som lärare försäkringar genom Lärarrsäkringar? Om du ärrare idag och blir Skolledare och byter från Sveriges lärare till Sveriges Skolledare, behåller du dina försäkringar och behöver inte göra någonting, försäkringarna följer med vid bytet av fackförbund. Läs mer om Lärarrsäkringarr: 

ANVÄND MEDLEMSKAPET

Dina förmåner som medlem

Som medlem har du tillgång till riktigt bra medlemsförmåner som lönerådgivning, försäkringar, förhandlingshjälp, bankerbjudanden och andra rabatter.