Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Ny i yrket och/eller går rektorsprogrammet

INTERVJU MED REKTOR SOM GÅTT REKTORSPROGRAMMET

Attrektorsprogrammet när du arbetar som rektor är både ett lagstadgat krav, men också väldigt lärorikt och givande. Vi har intervjuat Stefan Carlswärd som gick rektorsprogrammet 2019—2021. Här berättar han om sina lärdomar och tips till dig som ska gå rektorsprogrammet.

MEDLEMSFÖRMÅN

En rektors första 100 dagar

Det sägs att de första hundra dagarna på ett nytt jobb är avgörande för hur pass lyckosamt uppdraget ska bli. Det gäller också skolledare. Här hittar du stödmaterial och konkreta verktyg för att effektivisera organisationen och underlätta din arbetssituation. Funkar både för dig som är ny i yrket och för dig som arbetat ett tag. 

Hållbar på Rektorsprogrammet

Fem tips från chefsförhandlare Jonas Juntunen r att vara hållbarrektorsutbildningen. 

REKTORSPROGRAMMET

När du fått tjänst som rektor måste du enligt skollagen läsa Rektorsprogrammet. Rektorsprogrammet är treårig uppdragsutbildning på totalt 30 hp.  Ofta kan du även som biträdande rektor få gå rektorsprogrammet. Läs mer om rektorsprogrammet på Skolverkets hemsida:

ANVÄND MEDLEMSKAPET

Dina förmåner som medlem

Som medlem har du tillgång till riktigt bra medlemsförmåner som lönerådgivning, försäkringar, förhandlingshjälp, bankerbjudanden och andra rabatter.