Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Systemunderhåll

Vårt medlemssystem är stängt för tekniskt underhåll onsdag 27 sep kl 17:15 – 21:00. Under dessa timmar kan du inte ansöka om medlemskap eller logga in på ”Mina sidor”.

Du är en av Sveriges viktigaste chefer – bli medlem i Sveriges Skolledare

Känn dig trygg - med Sveriges bästa inkomstförsäkring

Sveriges Skolledare ger dig trygghet under hela din karriär. I medlemskapet ingår bland annat Sveriges bästa inkomstförsäkring som kompletterar a-kassan och tryggar din inkomst vid eventuell arbetslöshet. Vi erbjuder också fördelaktiga försäkringar särskilt anpassade för skolledare.

Det enda förbundet som enbart riktar sig till skolledare

Det sammanhållande kittet i Sveriges Skolledare är just ledarskapet. Våra medlemmar som alla är chefer inom utbildningsområdet, ger oss en unik erfarenhet när det gäller ledarskap i pedagogisk verksamhet. På deras uppdrag driver vi avtalsfrågor, arbetsrätt och löneförhandlingar, men också frågor som rör medlemmarnas professionella utveckling. Sveriges Skolledare är den enda fackliga organisationen som till 100 procent arbetar för skolledarens roll och arbetsvillkor.

Chefer som företräder chefer

Som chef och ledare har du egna fackliga intressen, som skiljer sig från andra yrken inom skolan. Därför, menar vi, ska du alltid företrädas av en skolledare, inte av underställd medarbetare. När vi ger oss in i en förhandling, eller när vi ger dig råd och stöd i din dagliga verksamhet, vet vi med andra ord vad vi talar om. Alla våra ombud har egen erfarenhet från ledande befattningar inom utbildningsområdet.

Professionellt stöd under hela karriären

Sveriges Skolledare ger dig som skolledare professionell rådgivning när det gäller din lön, dina arbetsvillkor och din karriär. Vi är experter på arbetsrätt och företräder dig när lagar och avtal inte följs och de gånger du bara behöver hjälp i dialogen med din arbetsgivare.

Lönestatistik och lönerådgivning

Sveriges Skolledare erbjuder en unik lönestatistik för skolledare och ger dig stöd när du argumenterar för att få den lön som motsvarar ditt stora ansvar som skolledare. Förbundet har också egen partsställning inom de flesta avtalsområden där skolledare arbetar och kan därför också påverka den lokala löneprocessen i ett tidigt stadium.

BLI MEDLEM HÄR

ANVÄND MEDLEMSKAPET

Dina förmåner som medlem

Som medlem har du tillgång till riktigt bra medlemsförmåner som lönerådgivning, försäkringar, förhandlingshjälp, bankerbjudanden och andra rabatter.

VAD KOSTAR DET ATT VARA MEDLEM?

Så är medlemsavgiften

  • Yrkesverksam 290 kr/månad
  • Doktorand: 65 kr/ månad
  • Pensionär: 65 kr/ månad

Du får full tillgång till våra tjänster och förmåner samt en prenumeration på tidningen Skolledaren som ingår i ditt medlemskap (värde 649 kr/år).

Vem kan bli medlem?

Det krävs att du har en akademisk utbildning och är anställd och verksam skolledare eller har en ledande befattning inom utbildningsområdet. Du måste vara yrkesverksam skolledare när du ansöker.

Vad får jag för pengarna?

Du får stöd och trygghet när du behöver det. På din arbetsplats och i form av inkomstförsäkring, experthjälp, juridiskt stöd, tillgång till lönestatistik och mycket mer.

Du drar fördel våra rabatter och erbjudanden som förmånliga medlemslån och medlemsförsäkringar.

Inte minst: Du blir genom ditt medlemskap en del av en rörelse där vi tillsammans påverkar för att förbättra villkoren och förutsättningarna för vår yrkeskår.

Det finns många fördelar med att bli medlem!

Hur gör jag för att byta fackförbund?

När du vill gå över från ett fackförbund till ett annat, behöver du kontakta ditt nuvarande fackförbund och avsluta det medlemskapet.

Undvik att det blir glapp mellan dina medlemskap i de båda fackförbunden. Fråga ditt nuvarande fackförbund hur lång uppsägningstid du har och när sista dag är för det medlemskapet.

Byter du fackförbund utan avbrott kan du nämligen tillgodoräkna dig medlemstiden för inkomstförsäkringen. Förutsättningen är också att ditt gamla fackförbund har en sådan likvärdig inkomstförsäkring.

Ansök om medlemskap hos Sveriges Skolledare.

Hör av dig till din nya a-kassa så hjälper de till att överföra medlemskapet till dem från din tidigare a-kassa. Vi rekommenderar att du blir medlem antingen i Lärarnas a-kassa eller i Akademikernas a-kassa.