Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Systemunderhåll

Vårt medlemssystem är stängt för tekniskt underhåll onsdag 27 sep kl 17:15 – 21:00. Under dessa timmar kan du inte ansöka om medlemskap eller logga in på ”Mina sidor”.

Skolledare, så blir din nya tidning

Den 1 januari bildas nya fackförbundet Sveriges Skolledare – som samlar medlemmarna från Sveriges Skolledarförbund och Lärarförbundet Skolledare. Då bildas också den nya redaktionen för Skolledaren. – Vi ser fram emot att bevaka och driva skolledarnas viktigaste frågor, säger Emelie Henricson som blir chefredaktör för nya Skolledaren.

I dag finns två fackförbundstidningar för skolledare ­– Skolledaren, som ges ut av Sveriges Skolledarförbund, och Chef & Ledarskap, som ges ut av Lärarförbundet.

Nu bildas en helt ny redaktion under namnet Skolledaren, ledd av chefredaktör Emelie Henricson.

Hon går från en roll som redaktionschef på tidningen Läraren.

– Det kommer bli spännande att ta vid och bevaka och driva skolledarnas frågor till förändring. Jag ser fram emot att kunna sätta igång med både djuplodande, granskande journalistik för Sveriges alla skolledare, och samtidigt vara en, för skolledare, viktig nyhetskanal i både print och digitalt.

Tillträdande kanslichefen för Sveriges Skolledare, Maria Andrén Bergström, ser fram emot den nya tidningen och de digitala kanalerna.

– Skolledaren blir mycket viktigt för det nya förbundet Sveriges Skolledare. Den förstärker skolledarnas starka och viktiga röst i opinionsbildningen och bidrar också till en effektiv medlemskommunikation, säger hon. 

Skolledaren kommer ges ut i form av ett nytt magasin, en ny sajt nyheter för Sveriges skolledare och som nyhetsbrev.

- Skolledare är avgörande för att vi ska ha en fungerande skola i Sverige, och det är med stolthet vi, jag och redaktionen, tar oss an uppdraget att både belysa de utmaningar som yrkesrollen står inför – samtidigt som vi vill lyfta fram de positiva nyheter som visar på all den kraft och den kompetens som finns bland Sveriges skolledare.

Skolledarens nuvarande chefredaktör Kerstin Weyler går i samband med övergången i pension. Chef & Ledarskaps redaktionschef Håkan Söderberg fortsätter som reporter på nya Skolledaren. 

Den 24 januari kommer det allra första numret av Skolledaren ut till medlemmarna, och från och med samma dag kan du följa tidningen digitalt och socialt.