Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Den 1 juni håller rådgivningen stängt för utbildning. Ni kan mejla till radgivning@sverigesskolledare.se så hanterar vi era ärenden.

Sveriges Skolledare har en ny riksförening för Academedia

Jonas Juntunen och Satu Harnesk

Under ett historiskt möte i veckan bildades den nya riksföringen för Sveriges Skolledare Academedia. Föreningen kommer representera skolledare i alla skolformer inom koncernen. Vad betyder detta för medlemmarna?

Den nya riksföreningen Sveriges Skolledare Academedia har just startat. Detta är en milstolpe för förbundet. För medlemmarna som arbetar inom Academediakoncernen är detta ett mycket viktigt steg.

- Det betyder att alla medlemmar som arbetar på en förskola eller skola som är knuten till Academedia nu har en förtroendevald styrelse som består av skolledare. Som medlem kan man vända sig till denna styrelse med fackliga frågor, säger Jonas Juntunen, chefsförhandlare/rådgivare på Sveriges Skolledare.

Att ha en styrelse betyder att huvudmannen har en part att lyfta viktigt frågor med och vice versa. Styrelsen har även möjlighet att bolla frågor med förbundet.

- Med en riksförening får medlemmarna en förtroendevald röst som kan påverka och få inflytande i samtal med de fristående huvudmännen, säger Jonas.

Ordförande för den nya riksföreningen är rektorn Satu Harnesk.

Vill du som arbetar inom Academedia komma i kontakt med din nya riksförening? Gå in på denna länk för att hitta kontaktuppgifter: https://www.sverigesskolledare.se/om-oss/foreningar/riksforening-academedia/