Logo Logga in Bli medlem

Datum:

25 april

Tid:

09:00-12:00

Plats:

Digitalt via Teams

Utbildning för skolchefer i samarbete med JP Infonet

Riksdagen har beslutat att alla huvudmän inom skolväsendet från och med den 1 januari 2019 måste ha en särskilt utsedd skolchef, som har som uppgift att stötta huvudmannen när det gäller att se till att de föreskrifter som finns för utbildningen följs i huvudmannens verksamhet.

Uppdraget som skolchef förutsätter alltså goda och aktuella kunskaper om det regelverk som styr skolan.

Under två kurstillfällen går vi igenom hur lagstiftaren har tänkt sig skolchefens roll visavi den övriga rollfördelningen och behovet av en tydlig ansvarsfördelning och delegation hos huvudmannen. Vi tittar även på hur skollagstiftningen är uppbyggd, några centrala förvaltningsrättsliga regler om myndighetsutövning, GDPR, hur man hittar och tolkar relevanta bestämmelser, samt några tänkbara uppgifter för skolchefen i det systematiska kvalitetsarbetet.

Kursen är uppdelad på två halvdagar, där drygt 2 timmar utgörs av föreläsning och c:a 45 minuter för gruppövningar och frågor.

Dag 2

  • Centrala krav på verksamheten – rätt till utbildning/skolfrånvaro, stöd i skolan, arbete mot kränkande behandling.
  • Exempel på uppgifter
  • Det systematiska kvalitetsarbetet och en tänkbar roll för skolchefen.
  • Hur tar jag själv reda på vad som gäller

I samband med Sveriges Skolledares Skolchefssatsning vt24 har förbundet inlett ett närmre samarbete med JP Infonet. De är en stark och ledande aktör inom många juridiska fält, inte minst skoljuridik. Vårt samarbete kommer innehålla utbildningstillfällen med juridisk spetskompetens, rabatter på JP Infonets aktiviteter och utbildningar, FAQ mm

Utbildningen är gratis för Sveriges Skolledares medlemmar

Observera att varje tillfälle har sin egen länk. Länkarna leder till Youtube men vi sänder olistat så att ingen annan förutom dem som har länken kan se sändningen. Under kursens gång så finns det möjlighet att ställa frågor och funderingar genom frågeverktyget Mentimeter. 


Sista anmälningsdatum: 2024-04-22

Du måste logga in för att kunna anmäla dig.