Hoppa till huvudinnehåll Sveriges Skolledare Logga in Bli medlem

Sara Öster, Rådgivningschef på Lärarförsäkringar

Intervju med Sara Öster, rådgivningschef på Lärarförsäkringar

Har du som lärare försäkringar genom Lärarförsäkringar? Om du är lärare idag och blir Skolledare och byter från Sveriges lärare till Sveriges Skolledare, behåller du dina försäkringar och behöver inte göra någonting, försäkringarna följer med vid bytet av fackförbund. Läs mer om Lärarförsäkringar i vår intervju med Sara Öster::

Vad är Lärarförsäkringar?

- Lärarförsäkringar är en del av medlemsservicen för medlemmarna i Sveriges Skolledare och Sveriges Lärare. Vi erbjuder medlemsförsäkringar och pensionstjänster. Lärarförsäkringar har försäkrat skolledare och lärare i 25 år och idag har cirka 300 000 medlemmarar tillsammans mer än 1 000 000 försäkringar hos oss. 

Vilka försäkringar erbjuder Lärarförsäkringar medlemmar i Sveriges Skolledare?

- Förutom inkomstförsäkringen som ingår i medlemsavgiften erbjuder vi ett brett utbud av försäkringar för medlemmarna, deras familj, hem, saker och husdjur. Mer information om samtliga medlemsförsäkringar finns på vår webbplats. 

Varför ska man välja Lärarförsäkringar framför andra försäkringar om man arbetar som Skolledare?

- Lärarförsäkringar arbetar enbart för medlemmarna i Sveriges Skolledare och Sveriges Lärare. Service, och att medlemmarna ska vara rätt försäkrade, är huvudsyftet med vår verksamhet och vi har flera år i rad fått pris för Sveriges bästa kundservice i försäkringsbranschen. Den stora gruppen försäkrade gör också att både priset och innehållet i försäkringarna blir förmånliga.  

Om man arbetar som Lärare idag och har Lärarförsäkringar, får man då behålla dem om man byter till Sveriges Skolledare? Hur gör man då?

- Ja, man behåller försäkringarna och behöver inte göra någonting, försäkringarna följer med. 

Hur tar man del av Lärarförsäkringars tjänster inom pension och sparande?

- Både medlemmar som har långt kvar till pensionen och medlemmar som snart ska gå i pension kan boka rådgivning med en av Lärarförsäkringars certifierade rådgivare och få hjälp utifrån sina behov och förutsättningar. Våra rådgivare kan även hjälpa till att starta sparande till pensionen eller till något annat roligt, till exempel till barn, barnbarn eller drömresan. Det är en del av medlemsservicen.  

Bokningen sker på Lärarförsäkringars webbplats. På webben finns också möjligheten att starta ett sparande på egen hand, utan rådgivning. Det är nytt erbjudande som vi precis lanserat och intresset har varit mycket större än vad vi hade trott.  

Läs mer på www.lararforsakringar.se