Logo Logga in Bli medlem

Ordföranden för Nordens skolledarfackförbund

En nordisk plattform för skolledares professionsutveckling

Publicerad: 2024-04-22 15:46

Skolledare i Norden enas för att främja investeringar i skolledares professionsutveckling för att möta dagens och morgondagens utmaningar.

När Nordens skolledarfackliga organisationer möttes inom ramen för Nordiskt Skolledarforum (NSF) i mars enades organisationerna om en gemensam plattform för skolledares professionsutveckling i Norden. Plattformen framhåller behovet av förbättrade arbetsvillkor och kontinuerlig kompetensutveckling för skolledare. Målet är att stärka samhällets förmåga att erbjuda en utbildning som rustar eleverna för dagens och morgondagens samhälle.

Plattformen har lämnats över till European School Heads Association (ESHA) - en europeisk organisation som arbetar med påverkansarbete och utbildningar inom skolledarfrågor, riktat både mot Europa och övriga världen. Organisationen arbetar för en förbättrad europeisk utbildningspolitik och ett stärkt utbildningsväsende. ESHA jobbar också för att stödja medlemsorganisationerna och främja ett europeiskt utbyte av utbildningar inom skolledarskap. 

Läs mer för att få veta hur denna nordiska satsning på skolledarskap kan bidra till att forma framtidens utbildningssystem och stödja demokratiska värderingar:

A Nordic Platform for the professional development of School 
Leadership

Nyheter Allmän nyhet