Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Utveckling & inspiration

Sveriges Skolledare anser att skolledaryrket är en egen profession, skild från andra yrken i skolan. Genom att samla Sveriges viktigaste chefer i Sveriges Skolledarförbund kan vi vara med och påverka skolledarnas förutsättningar att klara uppdraget på ett framgångsrikt sätt.

En kontinuerlig kompetensutveckling är viktig för att du som ledare ska kunna utvecklas som chef och ledare i en kunskapsorganisation. Vi erbjuder dig som medlem ett urval av speciellt inriktade kompetensutvecklingsmöjligheter.

Ledarskapet är avgörande för framgångsrika skolor. Arbetsgivare, såväl kommunala som fristående, har ett ansvar för att arbeta strategiskt med sin chefsförsörjning. Sveriges Skolledare arbetar för satsningar på ledarskap på alla nivåer men också för tydliga karriärspår för dem som siktar mot framtida skolledarbefattningar.

Förbundet är medlem i Saco som ger dig som medlem ett antal förmåner. Se mer under Saco och förbundet.

MEDLEMSFÖRMÅN

En rektors första 100 dagar

Det sägs att de första hundra dagarna på ett nytt jobb är avgörande för hur pass lyckosamt uppdraget ska bli. Det gäller också skolledare. Här hittar du stödmaterial och konkreta verktyg för att effektivisera organisationen och underlätta din arbetssituation. Funkar både för dig som är ny i yrket och för dig som arbetat ett tag. 

SKOLLEDARKVARTEN

Välkommen till Skolledarkvarten

Skolledarkvarten är ett digitalt veckosamtal mellan förtroendevalda, medlemmar och kansli. Vi ska gemensamt arbeta för ett starkt företrädarskap i det nya förbundet. Vi gör veckovisa inspelningar, som sedan kan tittas på av alla, via vår webb, sociala medier eller på YouTube.

people rushing at the streets. ideal for websites and magazines layouts

Event och utbildningar

Under 2023 och 2024 finns några planerade event:

  • Skolledare21
  • Nordiska Skolledarkongressen
  • Skolriksdagen
  • Rektorsprogrammets forskningskonferens

MEDLEMSFÖRMÅN

Rabatt på böcker från Lärarförlaget

Som medlem har du alltid 20 procent i rabatt, och under januari 2023 hela 30 procent i rabatt!