Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Den 1 juni håller rådgivningen stängt för utbildning. Ni kan mejla till radgivning@sverigesskolledare.se så hanterar vi era ärenden.

Utveckling & inspiration

Sveriges Skolledare anser att skolledaryrket är en egen profession, skild från andra yrken i skolan. Genom att samla Sveriges viktigaste chefer i Sveriges Skolledarförbund kan vi vara med och påverka skolledarnas förutsättningar att klara uppdraget på ett framgångsrikt sätt.

En kontinuerlig kompetensutveckling är viktig för att du som ledare ska kunna utvecklas som chef och ledare i en kunskapsorganisation. Vi erbjuder dig som medlem ett urval av speciellt inriktade kompetensutvecklingsmöjligheter.

Ledarskapet är avgörande för framgångsrika skolor. Arbetsgivare, såväl kommunala som fristående, har ett ansvar för att arbeta strategiskt med sin chefsförsörjning. Sveriges Skolledare arbetar för satsningar på ledarskap på alla nivåer men också för tydliga karriärspår för dem som siktar mot framtida skolledarbefattningar.

Förbundet är medlem i Saco som ger dig som medlem ett antal förmåner. Se mer under Saco och förbundet.

MEDLEMSFÖRMÅN

Källa: Colourbox

En rektors första 100 dagar

Skolledare behöver få så goda förutsättningar som möjligt för att lyckas i sitt uppdrag. Här hittar du stödmaterial och verktyg för att effektivisera organisationen och underlätta din arbetssituation. 

SKOLLEDARKVARTEN

Välkommen till Skolledarkvarten

Skolledarkvarten är ett digitalt veckosamtal mellan förtroendevalda, medlemmar och kansli. Vi ska gemensamt arbeta för ett starkt företrädarskap i det nya förbundet. Vi gör veckovisa inspelningar, som sedan kan tittas på av alla, via vår webb, sociala medier eller på YouTube. 

Vi släpper ett nytt avsnitt varje torsdag.

Källa: Colourbox

Event och utbildningar

Under 2023 och 2024 finns några planerade event:

  • Skolledare21
  • Nordiska Skolledarkongressen
  • Skolriksdagen
  • Rektorsprogrammets forskningskonferens

MEDLEMSFÖRMÅN

Lärarförlaget böcker boktitlar bokutgivning

MEDLEMSFÖRMÅN

Rabatt på böcker från Lärarförlaget

Som medlem har du alltid 20 procent i rabatt, och under januari 2023 hela 30 procent i rabatt!